Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 4 SD/MI Semester 1 & 2 PG dan Essay

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 4 SD/MI Semester 1 & 2 PG dan Essay –

Soal Bahasa Inggris Kelas 4

Artikel membahas Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 4/ IBI , SD/MI, PG dan Essay, pada tahun 2020-2021/ semester 1/2, lengkap kunci jawaban, pelajaran Bahasa Inggris.
Bahasa Inggris ,,, This is one of the subjects that studies languages that are often heard in cyberspace and uses foreign languages to understand that it can use translation applications. This is also common in primary school classes 1, 2, 3 to 6.
Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 4 SD/MI Semester 1 & 2 PG dan Essay

Contoh Soal Pilihan Ganda:
I. Kerjakanlah soal di bawah ini!
1. Chair eating goats ….
A. bone
b. fish
c. rice
d. grass
Answer: d
2… hot.
A. Tomato
b. chili
c. onion
d. garlic
Answer: d
3. Sugar is ….
A. sweet
b. the heat
c. acid
d. salty
Answer: a
4. …. is the first month.
A. February
b. March
c. January
d. April
Answer: c
5. …. is the last month.
A. September
b. December
c. November
d. October
Answer: b
6. Orange is …
A. hot
b. acid
c. bitter
d. salty
Answer: b
7. Eat rabbits ….
A. Carrots
b. fish
c. bone
d. a bird
Answer: a
8. It is an animal. He has a large body
Long and gray nose. This is …
A. an elephant
b. lion
c. tiger
d. giraffe
Answer: a
9. Dian: “Is this your book?”
Sari: Yes, …
A. that
b. Not like that
c. no
d. Is that
Answer: a
10. Indra kicks the ball with …
A. eyes
b. the feet
c. nose
d. finger
Answer: b
11. A farmer planting …
A. a glass
b. plate
c. bowl
d. the tree
Answer: d
12. I like … (apple)
A. an apple
b. durian
c. mango
d. banana
Answer: a
13.… is my favorite fruit. (Watermelon)
A. Banana
b. an Apple
c. watermelon
d. duku
Answer: c
14. I have a pet. This is …
A. an elephant
b. lion
c. giraffe
d. the cat
Answer: d
15. Sinta: “Do you like meatballs?”
Santi: “Yes, ….”.
A. Not me
b. She does not
c. I do
d. You did it
Answer: c
16. Today is Tuesday. Tomorrow will be …
A. Thursday
b. Wednesday
c. Friday
d. Saturday
Answer: b
17. Before Saturday is ….
A. Friday
b. Sunday
c. Monday
d. Tuesday
Answer: a
18. Today is Sunday. Yesterday …
A. Saturday
b. Friday
c. Thursday
d. Wednesday
Answer: a
19. There are … weekdays.
A. five
b. six
c. seven
d. eight
Answer: c
20. There are … months of the year.
A. nine
b. ten
c. eleven
d. twelve
Answer: d
21. Before August was ….
A. April
b. maybe
c. June
d. July
Answer: d
22. After March is ….
A. January
b. April
c. September
d. October
Answer: b
23.… can fly.
A. Lion
b. bird
c. fish
d. horse
Answer: b
24. Fish can ….
Swimming
b. to fly
c. replace
d. run
Answer: a
25. That’s an animal. Long neck.
This is …
A. an elephant
b. lion
c. giraffe
d. tiger
Answer: c
26. A dog eats ….
A. fish
b. grass
c. rice
d. bone
Answer: d
27. Yuli is your daughter. Dicky is your son.
You are you ….
A. mother
b. father
c. grandmother
d. children
Answer: d
28. My mother teaches in class.
She is ….
A. the teacher
b. nurse
c. doctor
d. pilot
Answer: a
29. Rina is now learning English.
She is ….
A. Students
b. gardener
c. Carpenter
d. sailor
Answer: a
30. I like to play …. (bicycle)
A. Toy car
b. Toy Boat
c. a bicycle
d. a doll
Answer: c
31. I … order now.
A. eat
b. cry
c. have a drink
d. read
Answer: d
32. My mother … in the kitchen.
A. the letter
b. pouring in
c. for cooking
d. sleep
Answer: c
33. Students study in …
A. toilet
b. class
c. office
d. canteen
Answer: b
34. I wear a bracelet …
A. hands
b. ear
c. nose
d. neck
Answer: a
35. Father and mother …
A. Sister and mother
b. Grandmother and student
c. Brother and uncle
d. Husband and wife
Answer: d
36. I wear my hat ….
A. hands
b. ear
c. head
d. finger
Answer: c
37. Doni is … a kite.
A. to play
b. his writing
c. sing
d. dance
Answer: a
38. .Santi plays … (guitar)
A. piano
b. drum
c. guitar
d. chess
Answer: c
39. Clients are leaders …
A. plane
b. car
c. school
d. Hospital
Answer: c
40. My uncle cuts grass every week.
She is …
A. Gardener
b. the teacher
c. client
d. pilot
Answer: a

Contoh Soal Essay:

1. Soraya has long hair
2. We talk by mouth
3. There are lots of books on the table
4. We usually have dinner at 7 pm
5. Arif and Fajar play kites

Sumber